Κάντζας
Συμπληρώστε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας

Ένας νομός πρόκληση, ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, που γοητεύει όλους τους επισκέπτες, όταν ανακαλύπτουν τα λευκοντυμένα βουνά, τα καταπράσινα τοπία, το μυστηριώδες σπήλαιο της Aλιστράτης, το φαράγγι του Aγγίτη, τον υδροβιότοπο της Kερκίνης και τόσα άλλα. H πόλη των Σερρών παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ 25 χιλιόμετρα ανατολικά της σας περιμένει το δάσος Λαϊλιά για πεζοπορία, καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο για να ανεβάσετε την αδρεναλίνη σας στα ύψη, κάνοντας χειμερινά σπορ.

Νομός με μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, που συνδυάζει πλούσιες φυσικές ομορφιές και σημαντικά αξιοθέατα. Πόλοι έλξης για τους επισκέπτες τα χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά, τα βυζαντινά κάστρα, τα μοναστήρια αλλά και οι ιαματικές πηγές στη Νιγρίτα. Η πρόσβαση στο νομό είναι εύκολη, αφού το οδικό δίκτυο καλό και το συγκοινωνιακό σχετικά πυκνό.

Η πόλη Σέρρες, είναι μια σύγχρονη πόλη και ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο του νομού. Πρέπει να επισκεφτείτε, τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και το βυζαντινό φρούριο, τον παλαιό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Θεοδώρων, το μικρό μουσείο στην πλατεία της πόλης και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του Κρυονερίτη, που περιέχει παλιές εικόνες.

Επίσης πρέπει να επισκεφτείτε το περίφημο σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα στην Ελλάδα. Οι λάτρες της φύσης θα εντυπωσιασθούν από το μαγευτικό τοπίο της λίμνης στην Κερκίνη, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, που προστατεύεται πλέον ως υδροβιότοπος. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημαντικές λαογραφικές εκδηλώσεις που γίνονται στις γύρω περιοχές, όπως η "Γυναικοκρατία" και τα "Αναστενάρια". Δεν λείπουν βέβαια και τα μνημεία με αρχαιολογική σημασία, όπως η αρχαία Αμφίπολη με τον περίφημο μαρμάρινο Λέοντα.